Bioenergetičar Muhamed Omerović i njegova nova metoda liječenja

Donedavno je bioenergetičar Muhamed Omerović koristio dvije metode liječenja. Metodu ”FACE TO FACE” kao glavnu metodu i metodu ”SA DISTANCE”. Nakon tretmana ”FACE TO FACE” skoro sve osobe imaju reakcije. Dakle, ne nus pojave, jer nus pojave su posljedice koje ostaju, već reakcije. Najčešće se pojave bolovi na mjestima koja su tretirana u toku same seanse, ali ne bolovi kao što su bili već bolovi koji liče na bolove izazvane iritacijom. Usporedivo sa bolovima koje osobe imaju nakon malo jače masaže. A pojedine osobe, (naročito osobe sa slabim imunitetom) su znale imati simptome gripa. Sve se te reakcije obično pojave par sati nakon tretmana i traju ponekad tri-četiri dana. U iznalaženju rješenja u proteklih godinu dana, Omerović je izvršio testiranje na 20-ak manjih grupa (od po 5-6 osoba).

Obično su uz osobe koje su dolazile na tretman kod bioenergetičara dolazili i pratioci. E, te pratioce Omerović je koristio da bi neka svoje ideje sproveo u djelo. Raspitivao se o njihovim problemima a onda im davao uputstva kako i gdje sami sebi da drže ruke. Znači, bili su u istoj prostoriji, a bioenergetičar Muhamed Omerović im je radio tretman sa distance. Na kraju je svojim rukama provjerio je li sve kako treba i po potrebi intervenisao polaganjem svojih ruku na njihova bolna mjesta. Rezultati su bili zadovoljavajući. Nakon tri grupna tretmana sa distance za neodređen broj osoba, bioenergetičar Omerović je zaključio da je došlo vrijeme za novi iskorak. Za novu vrstu tretmana. U hotelu ”Sunce” u Vogošći, 29. juna 2018 u 18 sati prvi put su tretirane osobe po novoj metodi.

Bioenergetičar Muhamed Omerović, na njemu svojstven način, polaganjem ruku, tretira pojedinačno pacijente tokom ”Nove metode liječenja”.

Bioenergetičar Omerović je dao kratko uvodno objašnjenje o terapiji te šta i kako treba da rade. Nakon ”naredbe” da stave ruke na bolno mjesto ili mjesta otpočeo je tretman.

Bila je to ,naizgled, grupna terapija. Osobe su posjedale na dva reda stolica koje su bile dovoljno odmaknute jedna od druge i Omerović je nesmetano mogao svima ponaosob prići, raspitati se za stanje i vrstu bolesti ili povrede, svojim rukama izvršiti pregled te dati uputstvo kako da drže ruku ili ruke na bolnom mjestu. I sam je, po potrebi,  intervenisao svojim rukama, s tim što su te intervencije bile po minut-dva. Radilo se najčešće o kontroli stanja na bolesnom dijelu tijela. Kasnije, pri kraju tretmana par osoba, kod kojih bolovi nisu bili sasvim iščezli, pozvao bi do masažnog stola gdje je na njemu svojstven način, polaganjem ruku, tretirao njihova bolna mjesta. Tretman je trajao skoro tri sata. Istu vrstu tretmana ponovljena je u Cazinu (3 puta) i u Rijeci (3 puta). S obzirom da je tretmanima prisustvovalo nekoliko osoba koje su ranije bile prisutne kod pojedinačnih tretmana, cijeneći njihovo mišljenje, došlo se do zaključka da je urađena dobra stvar. Zadovoljni su rezultatima a još više izostankom reakcija. Od sada će to biti glava metoda koju će bioenergetičar Muhamed Omerović praktikovati. Na ovaj način biće moguće pomoći velikom broju osoba, koje će u kratkom vremenskom periodu i najčešće tokom jednog, ili eventualno dva tretmana riješiti svoje zdravstvene probleme.

Vezani članci:

Šta je neophodno znati prije nego što pristupite tretmanu sa distance kod bioenergetičara Muhameda Omerovića?

Šta je bioenergija i kako pomaže

Na ovom videu možete vidjeti kako, otprilike, izgleda ”Nova metoda liječenja”.

Za više video klipova posjetite naš oficijelni YOUTUBE KANAL.

 

PODIJELI