Bioenergetičar Muhamed Omerović od ponedjeljka, 6. 11. 2017. ponovo u Rijeci

Nakon kraćeg odsustva, bioenergetičar Muhamed Omerović , od 6. novembra, ponovo je u Rijeci. Zbog porodičnih i drugih obaveza bio je prinuđen krajem oktobra vratiti se u Nizozemsku. Obećanje koje je dao prije mjesec dana, da će ostati u Rijeci koliko to bude potrebno, i ispunit će.

Edo Flego Trener kadeta HNK ”Rijeka” na tretmanu kod bioenergetičara Muhameda Omerovića

”Mene izuzetno raduje da sam mnogim pomogao i nadam se da će se još mnogo osoba iz Rijeke i okolice okoristiti o ovaj moj dar od Boga”, rekao je Omerović. ”Uvijek mi teško padne kad nekome ne uspijem pomoći, ali i toga ima. Nisam svemoguć.”

Kako sam gospodin Omerović reče da nije svemoguć, treba imati na umu nekoliko stvari koje on i inače uvijek ističe u ličnom razgovoru sa skoro svakim pacijentom.

Velika hrvatska košarkaška nada, Mislav Kolić, na tretmanu kod bioenergetičara Muhameda Omerovića

– Najčešće nije dovoljan jedan tretman da bi se određeni problem riješio, mada nije rijetko da je i to slučaj.

– Nakon tretmana i sanirane povrede (jer su rezultati vidljivi odmah tokom i naposredno nakon tretmana) neophodno je dati vremena organizmu da prihvati i ”preradi” energiju.

– Treba voditi računa da ne dođe ponovo do iste vrste povrede jer se postupak ponovnog liječenja usložnjava i postaje teži. Na primjer, ako su bili upaljeni mišići ili ligamenti negdje na tijelu, treba oprezno pristupiti podizanju fizičke spreme i ako je ikako moguće raditi to u suradnji sa stručnjacima (u teretani, klubu i slično).

Na primjer: Ako se neko posiječe oštrim predmetom po ruci i ode kirurgu koji će mu to ušiti, rana će nakon nekog vremena zacijeliti. Ali ako se opet po istom tom mjestu ponovo posiječe tim ili nekim drugim oštrim predmetom opet će imati isti problem, možda i veći i naravno da ne treba kriviti kirurga. Isto će se desiti ako ne pazi dovoljno, pa nakon zaliječene povrede (koljeno, leđa, gležanj, mišići, tetive), preforsiravši se ili zbog nepravilnog hodanja ili držanja zaradi istu povredu. Obavezno zatražite savjet stručnjaka a nikako ne raditi sve što, obično, godinama niste smjeli niti mogli zbog bola.

 

 

 

PODIJELI