Bioenergija na daljinu: besplatni grupni tretmani i sve što je potrebno znati o njima

Piše: Muhamed OMEROVIĆ

Iako je, kad su u pitanju besplatni grupni tretmani bioenergijom na daljinu, manje-više skoro sve objašnjeno, zbog velikog broja upita pristiglih na e-mail i u inbox, te putem Viber-a i Watsapp-a, osjećam potrebu još jednom sve da objasnim.

  1. Još uvijek nije potrebna nikakva prijava, kad su u pitanju besplatni tretmani bioenergijom na daljinu. Da bi se prisustvovalo tretmanu dovoljno je samo da pratite kad budem uživo na Facebook-u. Klikniti na video i pratite uputstva.
  2. Live stream (video uživo) je samo sredstvo preko kojeg se daju uputstva osobama koje učestvuju u grupnom tretmanu. Dakle, preko Facebook-a se ne vrši tretman. Bioenergija nema brzinu i ne treba nikakve provodnike. Kod bioenergije sve je trenutno i bioenergiju ne može da zaustavi ili uspori ništa (daljina, visina, da li se neko nalazi u pećini, pod vodom, u zraku, na brdu, u dolini i slično).
  3. Besplatnom grupnom tretmanu bioenergijom na daljinu može prisustvovati neograničen broj osoba.
  4. Pored jednog aparata, preko kojeg se prate uputstva, koja će biti data uživo preko Facebook-a, može biti prisutan veliki broj osoba (skoro neograničen) i svi mogu učestvovati u terapiji bioenergijon na daljinu.
  5. Ovoj vrsti terapije bioenergijom na daljinu mogu prisustvovati i osobe koje nisu u blizini nekog aparata preko kojeg će biti emitovano moje uživo obraćanje i davanje uputstava. Uputstva mogu prenositi osobe koje budu pratile moje uživo javljanje drugim osobama, na primjer putem telefona i slično.
Bioenergija na daljinu – Bioenergetičar Muhamed Omerović

Kako pratiti moje aktivnosti na Facebook-u?

Za praćenje na FB profilu potrebno je u desnom donjem uglu, na velikoj profilnoj slici, ako koristite kompjuter, da izaberete jednu od ponudjenih opcija:

NE SLIJEDI, (UNFOLLOW) – ako ovu opciju izaberete, nećete moći slijediti moje aktivnosti na Facebook-u

SLIJEDI (DEFAULT)

VIDI PRVI (SEE FIRST) – ako odaberete ovu opciju svi postovi na fb profilu prvo će vama biti prikazani i to u roku od nekoliko sekundi nakon što bilo šta bude objavljeno na zidu mog Facebook profila.

 

Da bi pratili aktivnosti ne morate me imati u listi prijatelja na fb. Dovoljno će biti ako se samo odlučite da me pratite na FB profilu ili FB stranicama fit and more now i Bioenergetičar Muhamed Omerović – Bioenergija na daljinu.

Ako koristite smartfon ili tablet, opcije vam stoje ispod slike.

Kod FB stranice je slično s tim što ispod profilne slike u lijevom donjem uglu trebate lajkati stranicu, a pored toga vam stoje opcije isto kao i kod FB profila. Savjet je da ukoliko želite uvijek biti blagovremeno informisani odaberete opciju VIDI PRVI (SEE FIRST) jer ćete tako odmah nakon bilo kakvih objava biti obaviješteni na svom fb profilu.

 

Kod kojih bolesti, povreda i tegoba pomaže bioenergija na daljinu?

Pomoći je moguće, prije svega, osobama  koji imaju bolove i to kako bolove poznatog tako i bolove nepoznatog porijekla.

Najbolji rezultati su kod tzv. sportskih povreda kao što su:

– Razna nagnječenja kostiju, tetiva i mišića sa ili bez hematoma

-Rupture i istegnuća mišića, tetiva i ligamenata

-Otvorene rane, kao što su rane od opekotina, posjekotina, operacija I sl.

-Teniski lakat

-Razne upale koje su posljedica trenažnog procesa ili takmičenja

-Mliječna kiselina koja se nagomilava u mišićima u obliku miogeloza (laktata)

-Najčešće kao posljedica stresa ili posla (kancelarijski poslovi ili poslovi u tvornicama i slično) javljaju se bolovi i ukočenost vrata i ramenog dijela.

-Bolovi u leđima, koljenima, šakama, stopalima, stomaku…

-Dosta uspješno se uklanjaju i kalsifikati te petni trn, kao najopasniji od svih vrsta kalsifikata..

-Glavobolje obične ili migrenske

-Problemi sa sinusima

 

Bioenergija pomaže i kod psihičkih problema, kao što su:

– blaži oblici depresije,

– fobije

– anksioznosti.

Bioenergija na daljinu – Bioenergetičar Muhamed Omerović

 

Bioenergija na daljinu izvanredna je kao antistresna terapija

Savremeni način života pun je stresnih situacija koje imaju velikog uticaja na kompletan život, te na fizičko i mentalno zdravlje pojedinca. Sam stres je i ”okidač” za mnoge bolesti savremenog doba.

Bioenergetska terapija na daljinu pokazala se kao jako učinkovita i kod oslobađanja organizma od stresa. Nekoliko tretmana bioenergijom na daljinu vraća kompletan organizam u potpuni balans. Služi i kao preventiva protiv mnogih oboljenja (štitna žlijezda, srčana aritmija, fibromialgija…).

 

Šta ne trebate nikako raditi tokom besplatnog grupnog tretmana bioenergijom na daljinu?

-Nemojte me zvati na messenger (ni video ni audio poziv) jer ometate live stream. Ukoliko neko ipak odluči da pozove, rizikuje mogućnost da bude blokiran, te nakon toga više neće moći pratiti moje aktivnosti i seanse.

-Nemojte slati poruke u inbox.

-Nemojte me zvati ni na koji broj telefona (uključujući Viber i Watsapp)

Sve to možete učiniti nakon tretmana.

 

Da li bi prisustvovanje većem broju tretmana bioenergijom na daljinu više koristilo ili je dovoljan samo jedan tretman?

Sigurno da bi prisustvovanje većem broju tretmana bilo jako korisno za mnoge osobe. Najviše iz tog razloga trenutno se radi na iznalaženju načina kako da ti tretmani budu što češći. Idealno bi bilo kad bi mogli biti svakodnevni i tome će se težiti.

 

 

Da li će bol da se vrati ako je nestao tokom tretmana?

Pitanje svih pitanja koje mi se postavlja iz sata u sat je: DA LI ĆE, NAKON ŠTO JE NESTAO, BOL PONOVO DA SE VRATI?

Moj odgovor je da, najvjerovatnije, hoće.

Zašto hoće, kad je već nestao?

Navešću dva primjera iz kojih će biti moguće shvatiti zašto će se vjerovatno vratiti bol osim ako…

 

  1. Uzmimo primjer čovjeka koji se posjekao nožem po ruci. Napravio je otvorenu ranu iz koje ide krv i naravno boli. Kad ode kod hirurga on mu to ušije i rana zaraste. Ako je hirurg to još dobro ušio da ne ostanu ružni ožiljci čovjek je sklon svakakvim pohvalama obasipati hirurga za njegovo umijeće i stručnost. I to je sasvim u redu.

 

Pretpostavimo da taj čovjek nakon nekog vremena ponovo uzme nož i posiječe se po istom mjestu. Ko je kriv? Hirurg ili čovjek?

 

Ovaj primjer je primjenjiv na bezbroj slučajeva iz svakodnevnog života. Ako neko ko ima bolove u leđima izazvane prekomjernim opterećenjem kičme ili lošim držanjem i slično, nakon mojih tretmana bude bez bolova, logično je da će, ukoliko bude radio iste stvari koje su jednom već dovele do bolova, ponovo osjećati iste ili slične bolove.

 

  1. Drugi primjer je konkluzija koju sam izveo nakon 23 godine bavljenja bioenergijom. Bioenergija je u stvari energija života i posjeduje je svaki živi čovjek, svaka živa životinja, svaka živa biljka, svaki živi insekt…. Nedostatak životne energije (bioenergije), konkretno kod čovjeka, dovodi do raznih poremećaja u organizmu…

 

Vjerovatno ste imali priliku čuti kako za nekog ko je invalid (amputirani mu recmo dijelovi tijela kao sto su ruke, noge), imaju običaj reći da je potpuno zdrav. I u pravu su jer za funkcionisanje čovjeka kao živog bića bitno je pet organa a to su: SRCE, PLUĆA, JETRA, BUBREZI I MOZAK…

Srce je najbitniji organ u organizmu. Dok ono radi i organizam je živ. Prestanak rada bilo kojeg od pobrojanih organa,osim srca, vodi neminovnoj smrti.

Ako otkaže mozak, čovjeka savremena medicina smatra mrtvim. U stvarnosti on je još živ jer još uvijek rade ostali organi i srce, naravno.

Ako otkažu bubrezi čovjek može živjeti još veoma kratko vrijeme bez dijalize i umire.

Kad otkaže jetra, takođe ubrzo nastupa i smrt.

Pri otkazivanju pluća nakon par minuta staje i srce i nastupa smrt.

Zašto je sve to tako i zašto sam to nabrojao ovim redosljedom?

To je upravo zato što su to esencijalni organi potrebni svakoj osobi da bi mogla biti živa.

Organizam je tako ”programiran” da manjak bioenergije u vitalnim organima nadomješćuje oduzimanjem te iste bioenergije od perifernih dijelova tijela. Najčešće prvo strada kosa, pa vid, sluh, zubi, nokti, ruke, noge…

Kad srce ili neki drugi vitalni organ nema dovoljno (bio)energije, organizam tu energiju ”preraspoređuje” tako što oduzima energiju od, na primjer sluha, vida, kose, noktiju, koljena i sl. Kroz vrijeme nastaju degenerativni procesi u ekstremitetima i to baš zbog toga što u ekstremitetima nema dovoljno (bio)energije. Oni polako odumiru (koljena, kukovi, ramena, šake…). Kod nekih osoba odumiranje dijelova tijela bude takvo da je neophodno ugraditi vještački kuk ili koljeno. Kod težih slučajeva dolazi do truljenja baš kao kod mrtve osobe (gangrena), jer je određeni dio tijela u stvari ostao potpuno bez (bio)energije i umro je. Često u takvim situacijama amputacija bude jedini način da se nečiji život spasi.

Svakodnevno sam u kontaktu sa osobama koje imaju probleme sa koljenima, kukovima, leđima, kičmom, ramenima…. Dosta njih je i u poznim godinama. Navešću samo primjer osoba koje imaju probleme sa koljenima, a to je moguće primijeniti na sve druge vrste bolova i bolesti.

Sam bol, sa kojim mi dolaze, tj. bolno mjesto u predjelu koljena ja vidim kao otvoreni ventil na koji je moguće dati energiju najčešće u roku od nekoliko minuta. Zbog toga kod ove, moje, metode liječenja uvijek ide ruka, na bolno mjesto, bez obzira da li je liječenje u ličnom kontaktu ili sa distance.

Ne tretiram energetske tačke u organizmu (čakre). Ne kažem da je to pogrešna metoda liječenja. Jednostavno ja takvu metodu liječenja ne praktikujem.

Kad mi dođe osoba sa bolom u koljenu, nakon tretmana, uglavnom bol, ako ne sasvim onda u znatnoj mjeri, iščezne. Osoba bude presretna. Često su to osobe koje već godinama imaju probleme s koljenima. Nisu u mogućnosti ni normalno ni dugo hodati, a o fleksiji samog koljena da ni ne govorim. Nakon tretmana mogu raditi pokrete koje godinama nisu ni sanjali da mogu.

Nakon nekog vremena, ponekad nakon i nekoliko dana, bolovi se ponovo pojave u koljenu. Sličnog, a nekad čak i skoro istog intenziteta. Pa kad se tretman ponovi, opet nestaju. Nakon nekoliko tretmana, najčešće čujem riječi kako je koljeno koje smo liječili sasvim u redu, ali je uz koljeno ozdravilo i rame koje nismo ni dotaknuli, a i spavanje je ”k'o u bebe”. Nisu potrebne ni tablete za spavanje.

Bioenergija na daljinu – I ovakve rane su pogodne za bioenergetski tretman Muhameda Omerovića

Šta se dešavalo za vrijeme terapije?

Organizam je već ranije ”povukao” dobar dio (bio)energije iz koljena i ono je, najčešće zbog toga počelo da popušta i da boli. Nakon što je kroz bolnu tačku (otvoreni ventil) dobilo jednu dozu (bio)energije, koljeno prestaje da boli. Organizam, koji je već uzimao (bio)energiju iz koljena, sjeti da se na tom mjestu nalazi veća količina (bio)energije te ponovo poseže za tom (bio)energijom i prosljeđuje je prema vitalnim organima. Zato se nakon kratkog vremena javlja bol u koljenu.

Nakon nekoliko tretmana, kad vitalni organi budu opskrbljeni dovoljnom količinom (bio)energije ne pojavljuje se više bol, a i drugi dijelovi tijela profitiraju. Organizam sad višak (bio)energije koji u tijelo stiže preko bolne tačke (otvorenog ventila) osim prema vitalnim organima usmjerava  (pohranjuje) i prema drugim dijelovima tijela.

Zbog toga nastupa općenito poboljšanje u tijelu. Fizičko i mentalno zdravlje u svakom slučaju profitiraju od bioenergetskih tretmana.

Ja lično ne insistiram na određenom broju tretmana. Dva do tri tretmana su najčešći i najučinkovitiji, mada ima i osoba kojima bi sigurno i koji tretman više bio prijeko potreban.  Da li nekome treba više tretmana, to mora svako sam da vidi. Najbolje je, nakon jedne serije od nekoliko tretmana (koji bi bili dan za danom) kad rezultati budu zadovoljavajući, napraviti jednu stanku od kad nakon 10-ak dana. Tek tad bi se moglo suditi o tome da li je bio dovoljan broj tretmana ili ne.

Šta je sa osobama kod kojih tretman bioenergijom na daljinu ne daje (željene) rezultate?

Nije logično očekivati da će tretman bioenergijom na daljinu kod svih polučiti dobre rezultate. Uvijek postoje određene osobe kojima se ovom metodom, nažalost, ne može pomoći. Primijetio sam da ima nekoliko osoba sa zaista vrlo rijetkim oboljenjima koje me prate tokom nekoliko grupnih tretmana. Bojim se da se nekima od njih neće moći pomoći. Preostaje im još da nekad probamo u direktnom kontaktu ”face to face” ili da se jave pa da zakažemo termin za pojedinačni tretman bioenergijom na daljinu ili da probaju na drugom mjestu ili nešto sasvim drugo. Možda njihov problem nije za bioenergetskog tretmana.

Šta kažu zadovoljni korisnici?

Više o metodi kojom radim saznajte u videima u nastavku, a za iskustva brojnih zadovoljnih korisnika posjetite naš YouTube kanal.

 

 

 

PODIJELI