Koja bioenergetska metoda daje najbolje rezultate?

Bioenergetičar Muhamed Omerović je kroz 23 godine bavljenja bioenergijom razvio nekoliko bioenergetskih metoda. Metoda ”FACE TO FACE” je godinama bila najzastupljenija, i samim tim najpoznatija. Rezultati te metode liječenja su zaista fascinantni. Preko 90 odsto osoba koje su potražile pomoć bioenergetičara Omerovića, bilo je zadovoljno rezultatima tretmana po ovoj metodi.

Metodu ”FACE TO FACE” karakteriše lični kontakt bioenergetičara sa pacijentom gdje on stavlja svoje ruke na bolna mjesta pacijenta. Sam tretman traje do pola sata. U samom početku tretman je trajao i duže, ali zbog reakcija na tu vrstu bioenergetskog tretmana koja je bila kod velikog broja pacijenata, vrijeme za tretman je ograničeno na 30 minuta. No, i pored toga reakcije nisu izostale samo su bile svedene u podnošljive okvire i pacijenti su unaprijed pristajali na njih.

Naime, mnoge osobe, pogotovu osobe sa slabijim imunitetom ili osobe koje su preosjetljive na bioenergiju, su se nakon tretmana (najčešće par sati nakon terapije ili sutradan) žalile na bolove na dijelu tijela koji je bio izložen bioterapiji. Nerijetko su ti bolovi bili popraćeni modricama (slično kao kod malo jače masaže). Bolovi bi nestajali sami od sebe najčešće za 3-4 dana.

Plećka jedne pacijentice nakon tretmana ”FACE TO FACE”. Bolna reakcija sa modricom.

 

Ovu metodu su najbolje podnosili aktivni sportisti i ona je i bila namijenjena prevashodno njima. Ali ni oni nisu mogli beskonačno biti izloženi uticaju bioenergije. Maksimum je bio oko dva sata.

Uporedo sa ovom metodom primjenjivana je i metoda liječenja ”SA DISTANCE”. I kod ove metode na bolnom mjestu je morala biti ruka za vrijeme tretmana. S obzirom da se bioenergetičar Muhamed Omerović nije nalazio na istom mjestu gdje i pacijent, ruku na bolno mjesto je stavljao ili pacijent sam ili neko ko je u tom trenutku bio u njegovom prisustvu. Ruka je stavljana i sklanjana, ne proizvoljno, već po ”naredbi” bioenergetičara Omerovića.

Rezultati i ove metode su izvanredni. Nedostatak je što ona traje znatno duže nego metoda ”FACE TO FACE” i što počesto osobe ne uspiju na pravo mjesto položiti ruku.

Prednosti su što su i reakcije na ovaj način tretmana znatno slabije i podnošljivije.

Nakon nekoliko besplatnih tretmana ”SA DISTANCE”, primijenjena je i nova metoda na čijem se testiranju radilo duže od godinu dana.

Nova ili ”GRUPNA METODA” nastala je tako što su korišteni najbolji i najpozitivniji dijelovi metode ”FACE TO FACE” i metode ”SA DISTANCE”.

”GRUPNA METODA” se odvija u ličnoj nazočnosti i aktivnom sudjelovanju samog bioenergetičara. Od metode ”SA DISTANCE” uzeto je to da ruke na bolnom mjestu drži pacijent sam ili neko drugi ko je u njegovoj pratnji. Ono što karakteriše metodu ”FACE TO FACE” prisutno je u ovoj metodi gdje bioenergetičar Omerović, nakon pola sata, ( nakon što osobe same sebi drže ruke na bolnim mjestima), pojedinačno svakom od prisutnih provjerava stanje bolnog ili povrijeđenog mjesta i po potrebi polaže svoje ruke. Dužina zadržavanja ruku na bolnom mjestu je svega nekoliko minuta, a rezultat je identičan a nerijetko i bolji nego kod tretmana ”FACE TO FACE”. Reakcije skoro da izostaju ili su takvog intenziteta da nisu vrijedne pomena. Jedino što je dužina samog tretmana dva do tri sata.

I pored toga što su kod znatnog broja osoba primijećene žestoke reakcije, često praćene modricama, ljudi su skloni vjerovati da je za njih bolji tretman ”FACE TO FACE”. Međutim, tretman ”FACE TO FACE” u budućnosti će biti primjenjivan isključivo na aktivne sportiste i na pojedine osobe sa boljim imunitetom i to tek nakon što prođu tretman u ”GRUPNOJ METODI”. To sve zbog toga da se izbjegnu bolne reakcije. Svjesni smo da su te reakcije u suštini pozitivne, ali nisu nimalo prijatne. Stav bioenergetičara Omerovića je da niko ne treba da trpi bolove ako to nije nužno.

 

Za više video klipova posjetite naš oficijelni YOUTUBE KANAL.

 

PODIJELI