Slavni bioenergetičar Muhamed Omerović od 20. januara 2018. ponovo u Cazinu

Nakon prošlogodišnjeg sedmodnevnog boravka slavnog bioenergetičara Muhameda Omerovića u Cazinu i velikog interesovanja za njegov dar, te nemogućnosti da svima kojima je njegova pomoć bila potrebna i pomogne, od 20. januara 2018. Muhamed Omerović će ponovo boraviti u Cazinu. Ordinirat će svakodnevno u Motelu Huremagić.

Svi zainteresovani za tretmane kod bioenergetičara Omerovića trebaju rezervisati termin jer Omerović radi isključivo pojedinačne tretmane a nikad grupne. Rezervacije termina potrebno je izvršiti pozivom na telefon 0603 588 566 (Eno Mulić), a od 20. januara i na telefon (Viber i Watsapp) 062 436 135 ili na Viber i Watsapp povezan sa holandskim brojem +31 640 19 88 68 ili direktno porukom u inbox na fb profilu ili fb stranici, te na e-mail: contact@fitandmorenow.com .

Bioenergetičar Muhamed Omerović je poznat svjetskoj javnosti najviše po efikasnom i, skoro pa trenutnom, uklanjanju bolova. Naročito je cijenjen i tražen od sportista, jer sportske povrede rješava za veoma kratko vrijeme sa skoro 100 postotnim učinkom. Procent uspješnosti kod ostalih povreda i oboljenja kod kojih pomaže je nevjerovatnih 90%.

Bioenergetičar Muhamed Omerović izliječio je i nogometaša Ivicu Olića

Njegove usluge su koristili mnogi poznati sportisti iz skoro cijelog svijeta među kojima Ivica Olić (Nekadašnji igrač Bayerna, a sada pomoćnik hrvatskog selektora Dalića, zatim Stefan Ristovski, fudbaler Sportinga iz Lisabona i makedonske reprezentacije, vaterpolisti hrvatske reprezentacije Sandro Sukno, Xavi Garcia, Anđelo Šetka…, košarkaši KK Škrljevo, Rukometaši, rukometašice, odbojkašice, fudbalski suci, atletičari i mnogi drugi…

Bioenergetičar Muhamed Omerović
Fudbaler lisabonskog Sportinga i makednonski reprezentativac Stefan Ristovski na tretmanu kod bioenergetičara Muhameda Omerovića

Omerović je za dar da može pomoći drugima saznao sasvim slučajno. Bio je teško ranjen snajperskim metkom u vrat u Sarajevu, ratne 1992. godine. Zbog ozbiljnosti povrede biva izmješten na liječenje u Minhen, u Njemačku. Tamo biva operisan i četiri godine liječen. Funkcije ruku i nogu, koje su povremeno otkazivale, postale su stabilne, ali su bolovi ostali i trajali sve do 1995. Tada je na misteriozan način, nakon jednog sna, bukvalno preko noći, ozdravio. I tad je otkrio da posjeduje dar da može pomoći povrijeđenim i bolesnim. Bioenergetičar Omerović nikad ne kaže da ima neku nadnaravnu moć već uvijek kaže da je to dar od Boga i da nikad ne zna da li će taj dar djelovati ili neće. Jer bilo je situacija u kojima je mislio da sigurno neće imati uspjeha pa je uspijevao i nemoguće. Isto tako bilo je običnih povreda za koje u pravilu ne treba duže od pet minuta, da ni nakon višesatnog tretmana nije uspijevao ništa uraditi.

To ga je kako kaže, ”naučilo pameti” i nikad više nikom ništa unaprijed ne obećava mada su rezultati izvanredni. Više od 90 odsto osoba koje mu se obrate za pomoć ode zadovoljno i presretno.

Doduše ima i osoba kojima ne može pomoći i svjestan je da je svaki onaj koji dođe po pomoć a ne dobije je, u neku ruku i razočaran, ali svima savjetuje da ne gube nadu, jer vjerovatno da i za takve negdje postoji lijek, samo ga treba pronaći.

Rukometaš Mateo Hrvatin na tretmanu kod bioenergetičara Muhameda Omerovića

Kako i na koji način pomaže bioenergetičar Omerović?

Bioenergetičar Muhamed Omerović pomaže prije svega ljudima koji imaju bolove i to kako bolove poznatog , tako i bolove nepoznatog uzroka.
Važno je napomenuti da bioenergetičar Omerović ne radi grupne terapije. Svaka osoba koja dođe k njemu, dobije do pola sata individualnog tretmana u prostoriji gdje osim gospodina Omerovića i pacijenta može još prisustvovati pratilac pacijenta i ,eventualno, asistent od gospodina Omerovića (to je osoba koja mu pomaže pri dočeku i ispraćaju pacijenata i obavlja još neke administrativne poslove).

Kako izgleda jedan tretman kod gospodina Omerovića?

Bioenergetičar Omerović nije vidovita osoba i on ne zna šta je čiji zdravstveni ili neki drugi problem. On će vas prvo ispitati detaljno o vašem problemu zbog kojeg ste došli k njemu. Nakon dobivenog odgovora, laganim dodirima prstima sam će provjeriti u kakvom je stanju mjesto gdje ste rekli da je problem.
Zatim, na bolno mjesto polaže dlanove i nakon nekoliko minuta ih sklanja te propituje pacijenta šta je osjetio pod dlanovima, šta je osjetio u tijelu i kakvo je stanje nakon ”probnog tretmana”.
Postupak se ponavlja dok postoji potreba, tj. dok je problem prisutan i traje najduže 30 minuta.

Šta osjećaju pacijenti dok su na tretmanu?

Većina pacijenata uglavnom osjeti toplotu pod dlanovima i veoma često pulsiranje i vibracije. Neki čak osjete i hladnoću, mada ima i onih koji ne osjete ništa. Olakšanje nastupa tokom samog tretmana. Bolovi jednostavno iščezavaju i to je ono po čemu je bioenergetičar Omerović jedinstven među bioenergetičarima.

Koliko je tretmana neophodno?

U većini slučajeva problem bude riješen u toku jednog ili dva tretmana. Samo izuzetno, potrebno je više od dva tretmana. Preporučuje se da tretmani budu u razmaku od bar dva dana jer se u tom periodu posloži sve što treba mada nema štetnosti i ako se naprave dan za danom.
Sami pacijenti odlučuju nakon prvog tretmana, pošto sagledaju učinke, da li im je potreban drugi tretman. Ukoliko je problem zbog kojeg su došli potpuno nestao, nije potreban novi tretman.

Koju bioenergetsku metodu liječenja koristi Omerović?

Bioenergetičar Muhamed Omerović nije niotkoga učio kako liječiti ljude. Metoda kojom liječi je nastala tokom 23 godine. Slijedeći intuiciju razvio je vlastitu metodu, ako se to može nazvati metodom. Sam Omerović ne voli upotrebljavati taj termin jer je svaka osoba različita i po nečemu specifična. Tako da ni naizgled identičan problem nije kod svake osobe identičan i svaka osoba dobije tretman prilagođen vlastitom problemu.
Zajedničko za sve je polaganje ruku na bolno mjesto ali vremenski period koliko treba držati ruke na tijelu varira od osobe do osobe.
Tokom tretmana, osim polaganja ruku, bioenergetičar Omerović često izvodi i radnje koje su svojstvene drugim vrstama alternativne medicine (Reiki, Quantum touch, Acupressure).
Omerović nikad ne koristi tzv. ”ljuljanje” tj. pokretanje pacijenta naprijed-nazad ili desno lijevo bez dodira jer to ne doprinosi poboljšanju zdravlja. To ”ljuljanje” koristi većina bioenergetičara današnjice da bi pacijente impresionirali.

Kakav je odnos bioenergetičara Omerovića prema energetskim tačkama u organizmu (Čakrama)?

”Ne kažem da Čakre ne postoje. Ne znam kako sve to funkcioniše” – Kaže Omerović i nastavlja. ”Dar koji imam nisam koristio da tretiram te čakre. Možda je to moja greška ali, s obzirom na rezultate koje postižem na ovaj način, smatram da nisam pogriješio. Više od 90% osoba koje mi se obrate za pomoć nakon tretmana budu zadovoljne. Sav živi i neživi svijet je energija koja je neuništiva. U našem organizmu imaju energije koje se razlikuju po jačini i frekvenciji… Svi ti hemijski procesi u organizmu su zato da bi se na kraju dobila energija odgovoarajuće jačine i frekvencije. Tretmanom povrijeđenog ili bolesnog mjesta direktno unosim energiju u organizam koja djeluje trenutno. Mišljenja sam da organizam sam uzme i rasporedi energiju koja mu nedostaje i zato se ponekad desi da je nakon potpunog prestanka bola, bol može da se osjeti i dan nakon terapije, jer je organizam ”povukao” energiju koja je neophodna drugim, obično vitalnim dijelovima tijela (mozak, srce, pluća, jetra). Tad je potrebno terapiju ponoviti i najčešće to bude dovoljno jer se organizam u potpunosti ”podmiri” sa energijom. Zato nije rijetkost da se osobe osjećaju kao preporođene nakon korištenja ovog mog dara.”

Kod kojih bolesti i povreda pomaže bioenergetičar Omerović?

Najbolji rezultati su kod tzv. sportskih povreda kao što su:
-Razna nagnječenja kostiju, tetiva i mišića sa ili bez hematoma
-Rupture i istegnuća mišića, tetiva i ligamenata
-Teniski lakat
-Razne upale koje su posljedica trenažnog procesa ili takmičenja
-Mliječna kiselina koja se nagomilava u mišićima u obliku miogeloza (laktata)
Zatim, najčešće kao posljedica stresa ili posla (kancelarijski poslovi ili poslovi u tvornicama i slično) javljaju se bolovi i ukočenost vrata i ramenog dijela.
-Bolovi u leđima, koljenima, šakama, stopalima, stomaku…
Dosta uspješno uklanja i kalsifikate i petni trn.
Osobe sa glavoboljama, običnim i migrenskim i osobe koje imaju problema sa sinusima jedni su od najzadovoljnijih osoba koje potraže pomoć bioenergetičara Omerovića.

Kod kojih bolesti i oboljenja ne pomažu terapije bioenergetičara Omerovića?

-Prije svega osobe rođene sa deformalitetom skoro da nikad ne osjete poboljšanje.
-Osobe koje su imale moždani udar ili neku povredu i ako je pri tom došlo do oštećenja centralnog ili perifernog nervnog sistema (mozak i živci) imaju veoma male šanse da osjete boljitak tokom i nakon tretmana.
-Osobama sa malignim oboljenjima se preporučuje da se prije svega drže uputa ljekara. I uslov da bi prihvatio nekog sa tumorom da mu proba pomoći je da se ta osoba pridržava svega što ljekari, koji rade na njegovom slučaju, preporučuju jer kod oboljelih od malignih oboljenja samo sporadično su zabilježeni pozitivni rezultati, te samim tim spadaju u rijetke izuzetke.

 

 

 

PODIJELI